Польська нафтогазова компанія вирішила не продовжувати контракт із "Газпромом"

Субота, 16 листопада 2019, 03:44

Польська компанія PGNiG не продовжуватиме Ямальський контракт з "Газпромом", за яким зараз отримує газ із Росії.

Джерело: DW

Деталі: Польська державна нафтогазова компанія PGNiG повідомила російські компанії "Газпром" і "Газпром экспорт" про те, що припинить купувати в них газ після 31 грудня 2022 року за чинним контрактом.

Президент PGNiG Пьотр Возняк заявив, що Польща за останні чотири роки вжила низку важливих кроків для диверсифікації джерел постачання природного газу. 

Пряма мова: "Ми уклали довгострокові договори на постачання зрідженого природного газу та придбали права на розробку родовищ природного газу на норвезькому континентальному шельфі, що в поєднанні з діяльністю оператора газотранспортної системи щодо розширення системи газопроводів дає нам змогу припинити дію Ямальського контракту у встановлений раніше термін".

Більше деталей: В Свою чергу міністр фінансів та розвитку Польщі Єжи Квєцінський зазначив, що "Польща не хоче повністю відмовлятися від російського газу, однак хоче стати серйозним партнером, до якого ставляться як до рівного".

За його словами, все буде залежати від фінансових умов. Квєцінський наголосив, що Польща платить одну з найвищих цін у світі за російський газ та не може собі дозволити робити так і далі.

Зараз дві третини газу, що споживається Польщею, - близько 10 мільярдів кубометрів - постачається з Росії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування