Від вибухів біля Балаклії постраждав ще один військовий

Субота, 16 листопада 2019, 11:10

Внаслідок вибухів при утилізації боєприпасів біля Балаклії Харківської області двоє саперів загинули, 5 військових отримали поранення різного ступеня важкості.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ в Facebook

Деталі: Раніше повідомлялося про 2 загиблих і 4 постраждалих внаслідок вибухів.

У суботу Генштаб повідомив, що з поранених військових один перебуває у важкому стані, один – середнього ступеня важкості та троє – легкого ступеня важкості.

Двоє військовослужбовців перебувають у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги та ще двоє – у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Один військовослужбовець від госпіталізації відмовився.

Крім того, внаслідок надзвичайної події був знищений один вантажний автомобіль.

Також у Генштабі повідомили про причини вибухів.

Дослівно: "За попередніми даними оперативної групи Генерального штабу встановлено, що 15 листопада на спеціально обладнаному місці - майданчику зберігання вибухонебезпечних предметів № 4 групами розмінування здійснювалися роботи з розмінування та знищення вибухонебезпечних предметів.

О 14:28, ймовірно у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, які було підготовлено для подальшого знищення (утилізації), зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", відбулось його загорання з подальшим підривом накопичених для знищення вибохонебезпечних предметів.

Пожежа, яка виникла внаслідок вибуху, була оперативно локалізована та ліквідована".

Що було раніше: 15 листопада при утилізації боєприпасів на території центральної артилерійської бази біля Балаклії Харківської області сталися вибухи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування