СБУ завершила слідство щодо розкрадання в Південкомбанку

Субота, 16 листопада 2019, 11:49

СБУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо розкрадання 38 мільйонів доларів США топменеджментом Південкомбанку.

Джерело: прес-центр СБУ в суботу

Деталі: У спецслужбі зазначили, що слідство, яке ведеться під процесуальним керівництвом Генпрокуратури, обґрунтовано вбачає у діях посадовців ознаки злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Дослівно: "Під час досудового слідства СБУ встановила, що керівництво банку розробило механізм із привласнення коштів установи. Впродовж 2012-2014 років зловмисники незаконно передали у заставу гроші банку, які знаходились на кореспондентських рахунках Південкомбанку у закордонній банківській структурі для забезпечення видачі кредиту кіпрській компанії, пов’язаній з ними.

Після неповернення кредиту, через протиправні дії топменеджменту Південкомбанку, заставні 38 мільйонів американських доларів були списані на користь іноземного банку".

Передісторія:

  • 26 вересня 2014 року Національний банк України вирішив ліквідувати "Південкомбанк".
  • Свої найкращі часи банк пережив у період президентства Януковича.
  • Експерти пояснюють це товариськими стосунками екс-голови наглядової ради Руслана Циплакова та Віктора Вікторовича Януковича - нині покійного сина колишнього президента.
  • У травні 2017 року Генеральна прокуратура повідомила, що проводить досудове розслідування за фактами розкрадання протягом 2011 – 2014 років службовими особами та акціонерами ПАТ "КБ "Південкомбанк" та ПАТ "Терра Банк", коштів на суму понад 4 млрд гривень, в результаті чого банки опинились в стані неплатоспроможності.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування