США запровадили санкції щодо глави МВС Куби за "порушення прав людини"

Неділя, 17 листопада 2019, 08:46

Держдепартамент США запровадив санкції проти міністра внутрішніх справ Куби Хуліо Сезара Гандарільо Бермехо і двох його дітей за причетність до "грубих порушень прав людини у Венесуелі".

Джерело: Заява глави Держдепу США Майка Помпео

Дослівно: "У випадках, коли держсекретар США має достовірну інформацію про те, що посадові особи іноземних урядів були причетні до серйозної корупції або грубого порушення прав людини, ці особи та їхні найближчі родичі не мають права на в'їзд до Сполучених Штатів". 

"Міністерство внутрішніх справ Куби відповідальне за арешти і затримання тисяч кубинських громадян і незаконне ув'язнення понад 100 політичних в'язнів на Кубі. Чиновники міністерства спостерігали за тортурами політичних дисидентів, затриманих та ув'язнених, а також за вбивством деяких з цих осіб поліцією і силами безпеки".

Деталі: За даними Держдепу, глава МВС Куби безпосередньо причетний до даних затримань і ув'язнень. 

Дослівно: "Репресії режиму Кастро щодо прав людини і основних свобод на Кубі та у Венесуелі викликають заклопотаність у всьому світі. США настійно закликають інші уряди і міжнародні організації вимагати відповідальності уряду Куби за порушення і порушення прав людини".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування