Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На виборах у Білорусі до парламенту не пройшов жодний опозиціонер

Понеділок, 18 листопада 2019, 13:29

Згідно з попередніми результатами парламентських виборів у Білорусі до нижньої палати парламенту не пройшов жоден опозиційний кандидат.

Джерело: дані Центральної виборчої комісії Білорусі, подані "Радіо Свобода"

Деталі: До Палати представників Національних зборів, за даними ЦВК, обрані представники Білоруської патріотичної партії, Республіканської партії праці і справедливості, Ліберально-демократичної партії, Білоруської аграрної партії, комуністи, а також представники громадського об'єднання "Біла Русь". Усі вони підтримують політику влади.

У минулому скликанні нижньої палати білоруського парламенту, працювали двоє опозиційних депутатів – Ганна Канопацька з Об’єднаної громадянської партії і Олена Анісим з "Товариства білоруської мови".

На цьогорічних виборах майже всі опозиційні кандидати були відсіяні владою в процесі реєстрації та агітаційного періоду.

Передісторія:

  • 17 листопада близько 7 мільйонів громадян Білорусії, що мають право голосу, обирали 110 депутатів нижньої палати парламенту країни. На депутатські мандати претендували близько 500 кандидатів. Явка на виборах, за даними ЦВК Білорусі, перевищила 77%. За виборами стежили близько тисячі міжнародних спостерігачів від ОБСЄ і СНД.
  • Активісти Білоруського Гельсінського комітету та центру "Весна" в рамках кампанії "Правозахисники за вільні вибори" заявили про примус, шантаж і маніпуляції під час дострокового голосування на виборах.
  • Євросоюз уже багато років не визнає президентські і парламентські вибори в Білорусі такими, що відповідають міжнародним стандартам.
  • Олександр Лукашенко править Білоруссю вже понад 25 років, це довше, ніж будь-який інший лідер у Європі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування