Генпрокурор каже, що бійка з нардепом може обійтись Ляшку дуже дорого

Понеділок, 18 листопада 2019, 17:21

Колишній народний депутат, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, можливо, спровокував інцидент із народним депутатом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом, але така провокація тягне серйозні наслідки.

Джерело: генпрокурор Руслан Рябошапка в коментарі журналістам, якого цитує "Інтерфакс-Україна"

Деталі: За словами Рябошапки, цей інцидент був би кваліфікований як хуліганство, якби Герус був звичайним громадянином. А "оскільки він є представником влади і напад на нього скоєно у зв'язку з виконанням службових обов'язків, це вже більш жорстка кваліфікація та інші санкції".

Пряма мова: "У людини (Ляшко – ред.) з'явилася можливість знову потрапити в телевізор. І він використав момент з Андрієм Герусом. Але такі речі караються Кримінальним кодексом, тому треба вибирати. Медіапопулярність може коштувати дуже дорого".

Що було раніше: Бориспільська прокуратура вручила Ляшку підозру в погрозі або насильстві щодо державного діяча у справі про бійку з Герусом. Прокурори проситимуть суд відправити Ляшка під арешт. За ч.2 ст. 346 КК передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 7 років.

Передісторія:

  • 6 листопада лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко напав на Геруса у залі офіційних делегацій VIP-терміналу "Борисполя", звинувачуючи його у відкритті імпорту російської електроенергії.
  • Герус пояснив цю істерику тим, що Ляшко "відомий захисник бізнесу Ахметова", який втрачає гроші від імпорту електроенергії з РФ.
  • Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження.