Прикордонники отримають 20 нових французьких патрульних катерів

Вівторок, 19 листопада 2019, 15:25

Корабельний склад Державної прикордонної служби України поповниться 20 надсучасними 32-х метровими патрульними кораблями французької компанії ОСЕА.

Джерело: МВС

Пряма мова глави МВС Арсена Авакова: "Сьогодні була підписана міжурядова рамкова угода на виготовлення і поставку для потреб системи прикордонної безпеки 20 прикордонних патрульних катерів".

 

Деталі: За словами міністра, пропозиція компанії ОСЕА була найбільш економічно вигідною для України і потреб ДПСУ, а Франція запропонувала комплексний підхід кредитного фінансування і часткову локалізацію, 25%, виробництва в Україні. Тож кожен четвертий корабель буде виготовлений в Україні (орієнтовно, на одному з миколаївських заводів).

Проєкт вартує 136 мільйонів євро. За словами Авакова, 15% Україна заплатить відразу з державного бюджету. І 85% - це спеціальний кредит французького казначейства з мінімальними відсотками.

 

Зазначається, що проєкт розрахований до 2023 року, а перший корабель Україна зможе отримати у 2021 році.

Кораблі будуть розміщуватися у місцях постійної дислокації підрозділів морської охорони ДПСУ - Одеса, Маріуполь, Бердянськ, Ізмаїл та Кілія.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...