Зеленський про Голодомор: Ніколи не зможемо забути і пробачити

Субота, 23 листопада 2019, 15:32
Зеленський про Голодомор: Ніколи не зможемо забути і пробачити
пресслужба президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не зможе забути і пробачити злочин Голодомору, винуватцем якого був сталінський режим.

Джерело: Зеленський на акції вшанування пам'яті жертв Голодомору в Києві, яку транслювало Суспільне

Пряма мова: "Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору – злочину геноциду, який вчинив тоталітарний сталінський режим проти нашого народу, проти народу України".

"Згідно різних досліджень, від Голодомору 1932-33 років померло від 4 до 8 мільйонів українців. Ці втрати співставні з нашими втратами у Другій світовій війні. Ми українці і нам усе до снаги, але є дві речі, яких ми ніколи не зможемо – не зможемо це забути, не зможемо це пробачити".

"Величезний об'єм доказів все одно не дає ані розуму, ані серцю відповіді на просте питання – за що? Як взагалі може з'явитися думка знищити цілий народ? Як можна забрати у людей останню крихту хліба, а з нею останню крихту надії? Надії, що ти або хоча б твої діти доживуть до наступного ранку".

Деталі: На акції також були присутні спікер ВР Дмитро Разумков, прем'єр Олексій Гончарук, перша леді Олена Зеленська, митрополит Православної церкви України Епіфаній.

Після промови Зеленський оголосив загальнонаціональну хвилину мовчання, після чого учасники акції поклали свічки пам'яті до меморіалу жертв Голодомору.

Катерина Тищенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News