У Дніпрі організатор конвертцентру чинив опір і пошкодив десяток авто

Субота, 23 листопада 2019, 17:08

У Дніпрі організатор викритого СБУ конвертцентру під час затримання чинив опір правоохоронцям та пошкодив майже 10 приватних авто.

Джерело: пресцентр СБУ

Дослівно: "Правоохоронці, згідно санкції суду, розпочали проведення обшуків в офісному приміщенні, квартирах та автомобілях, що належать фігурантам справи. У ході офіційних слідчих дій в автомобілі одного із організаторів конверту, зловмисник намагався чинив опір та втекти від правоохоронців.

Його було зупинено без ризику для життя та здоров’я громадян, проте він встиг пошкодити майже 10 приватних автівок. Під час затримання чоловік намагався погрожувати "оперативникам"  неіснуючими зв’язками у правоохоронних органах".

Деталі: Оперативники спецслужби встановили, що організатори конвертаційного центру надавали замовникам "послуги" із переведення коштів у готівку через здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій. Конвертцентр також забезпечував штучну мінімізацію податкових платежів до бюджету.

 

Серед "клієнтів" зловмисників було понад 20 комерційних структур  реального сектору економіки  та кілька державних та комунальних підприємств регіону.

Нелегальний бізнес щомісяця виводив у тінь майже 30 мільйонів гривень.

 

У машині зловмисника співробітники СБУ виявили понад 2,1 мільйони гривень, отриманих від протиправної діяльності. В офісних приміщеннях "конверту" правоохоронці вилучили валюту у сумі понад один мільйон у гривневому еквіваленті, документацію та печатки, які підтверджують організацію оборудки.

У межах кримінального провадження слідчими управління СБУ в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури продовжується слідство  за ст. 366. 358 та  212 Кримінального кодексу України.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування