Конгрес США погодив оборонний бюджет з $300 мільйонами для України

Вівторок, 10 грудня 2019, 08:56
Конгрес США погодив оборонний бюджет з $300 мільйонами для України

Законодавці США погодили оборонний бюджет-2020 на 738 мільярдів доларів, в який закладено кошти на конкуренцію з Росією та Китаєм, військову допомогу Україні та створення космічних сил президента Дональда Трампа.

Джерело: The New York Times

Дослівно: "Закон про бюджетні асигнування на національну оборону також уповноважує виділення 300 мільйонів доларів на фінансування Ініціативи сприяння безпеці в Україні, включаючи летальні засоби оборони, а також нові органи управління крилатими ракетами прибережної оборони та протикорабельними ракетами".

Деталі: Згідно з проєктом оборонного бюджету, 658,4 мільярдів доларів спрямують на програми національної безпеки Міноборони та Міненергетики США, 71,5 мільярда доларів – на фінансування триваючих іноземних воєн та 5,3 мільярда доларів – на екстрене фінансування ремонтів після надзвичайних погодних ситуацій та стихійних лих.

Також проєкт оборонного бюджету передбачає запровадження санкцій, пов'язаних з російським газопроводом "Північний потік 2" та "ТуркСтрім" та заборону на військово-військове співробітництво з Росією.

Крім того, він забороняє передавати Туреччині реактивні винищувачі F-35 після о придбання Туреччиною системи протиракетної оборони Росії С-400.   

Передісторія: 

  • У травні підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік". Тоді у документі пропонувалося виділити 250 млн доларів для безпекової допомоги Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування