У Криму в обхід санкцій працює компанія, пов'язана з Lufthansa – ЗМІ

Вівторок, 10 грудня 2019, 09:38
У Криму в обхід санкцій працює компанія, пов'язана з Lufthansa – ЗМІ

В анексованому Криму працює і обходить міжнародні санкції компанія, пов'язана з німецьким авіаперевізником Lufthansa.

Джерело: спільне розслідування Настоящего времени і антикорупційного проєкту "Муніципальний сканер" "Кримський архів"

Дослівно: "Після анексії півострова у 2014 році кейтерінгова компанія "Аеромар" відкрила в Севастополі філію. Окремої юридичної особи філія не має, запис про неї з'явився в реєстрі ЕГРЮЛ 26 червня 2014 року на сторінці АТ "Аеромар".

3 липня в компанії повідомили, що філія обслужила перший рейс спеціального льотного загону авіакомпанії "Росія".

Контрольним пакетом акцій "Аеромара" – 51% – володіє "Аерофлот". Решта 49% через дочірні британські та німецькі фірми належать німецькому авіаперевізнику Deutsche Lufthansa AG".  

 

Деталі: Відзначається, що філія "Аеромара" в Сімферополі також фігурує на офіційному сайті держзакупівель в Російській Федерації. Зокрема, в серпні 2015 року приміщення, орендоване філією в Сімферополі, відремонтували за держконтрактом на суму в $38 тисяч.

Санкції ЄС безпосередньо забороняють інвестиції в туристичний і транспортний сектори на території анексованого Криму.

Чи вважається діяльність компанії, пов'язаної з Lufthansa, порушенням санкцій, встановити офіційно може Європейський суд.

Для цього до нього повинна надійти скарга від органів, відповідальних за санкційний контроль в Німеччині.

Видання відзначає, що відправило запит до відповідного департаменту Міністерства фінансів Німеччини ще на початку квітня 2018-го, але відповіді до моменту публікації так і не отримало.

У головному офісі німецької Lufthansa Group, отримавши запит видання, пообіцяли, що підготують відповідь максимально швидко, але через два тижні прислали відмову.

Також відповісти на офіційний запит обіцяли і в самому "Аеромаре", але з середини березня так цього і не зробили.

Журналісти досліджували бізнес в анексованому Криму понад півтора роки і знайшли більше сотні європейських, американських, російських, українських компаній, які порушують міжнародні санкції щодо Криму.

На півострові продовжують працювати і обходити санкції підприємства, пов'язані з великими міжнародними компаніями: сертифікаційним французьким агентством Bureau Veritas, відомою литовською торговельною мережею "Новус", великою литовсько-естонською будівельною компанією Hanner.

Передісторія:

  • Росія анексувала український півострів Крим в березні 2014 року за результатам так званого "референдуму", проведеного в присутності озброєних людей у ​​військовій формі.
  • Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії.
  • Країни Заходу ввели проти РФ економічні санкції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування