Біля Кабміну архієпископ Кримської єпархії ПЦУ оголосив голодування

Вівторок, 10 грудня 2019, 10:33
Біля Кабміну архієпископ Кримської єпархії ПЦУ оголосив голодування
КримРеалії

Біля будівлі Кабінету міністрів у Києві 10 грудня архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент оголосив безстрокове голодування.

Джерело: "Крим.Реалії"

Пряма мова: "Я приїхав до Києва, мені вже нічого втрачати. Я офіційно заявляю: відсьогодні я починаю безстрокове голодування. Доти, поки Кабінет міністрів України не вирішить питання захисту релігійних свобод на території Криму, забезпечення безпеки духовенству кримської єпархії ПЦУ. Поки Кабінет міністрів своїми рішеннями не забезпечить збереження церковного майна, а це не тільки приміщення, а й ікони, які можна віднести сьогодні до сучасного сакрального мистецтва. Це історичні речі, які мають національно-культурну цінність…

"До цього я не припиню голодування. Якщо вони зроблять це протягом тижня – добре. Якщо ні, то з Києва мене вивезуть або в труні, або з постановою (Кабміну) я поїду в Крим".

Деталі: Священник зазначив, що вимагає зустрічі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком для визначення терміну, коли питання, які протягом п'яти років ставилися перед Кабінетом міністрів, будуть вирішені.

Під час оголошення голодування до архієпископа Климента ніхто з представників української влади не вийшов. Публічних коментарів прем'єр-міністра з цього приводу поки немає.

Що передувало: Минулого тижня Климент повідомив, що написав заяву в російську поліцію про крадіжку церковного майна з Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в окупованому Сімферополі

Глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній просив президента Володимира Зеленського, Кабінет міністрів і правоохоронні органи вжити заходів для припинення тиску на ПЦУ в Криму.

Передісторія:

  • 24 вересня 2019 року в управлінні російського Міністерства юстиції Криму втретє відмовили в реєстрації українського православного приходу на півострові.
  • Арбітражний суд Центрального округу Калуги 14 листопада відхилив касаційну скаргу представників Кримської єпархії Православної церкви України. Представники ПЦУ намагалися оскаржити рішення російського Міністерства майнових і земельних відносин Криму про розірвання договору оренди собору в центрі Сімферополя.
  • У російському Мінмайна Криму пояснили вимогу до Кримської єпархії УПЦ КП залишити будівлю Кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла у створену Православну церкву України.
  • Комітет ООН з прав людини як тимчасовий захід двічі просив Росію не виселяти Кримську єпархію Православної церкви України з кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі.
  • Окупаційна влада Криму стверджує, що не отримувала рекомендацій ООН щодо храму ПЦУ в Сімферополі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News