Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не причетна до втручання у вибори США в 2016 році – директор ФБР

Вівторок, 10 грудня 2019, 10:41
Україна не причетна до втручання у вибори США в 2016 році – директор ФБР

Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що у США немає підстав вважати, що Україна втручалася в президентські вибори США в 2016 році.

Джерело: інтерв'ю директора ФБР ABC News.

Пряма мова Рея: "У нас немає інформації, що свідчить про те, що Україна втрутилася в президентські вибори 2016 року...

Є різні люди, які говорять різні речі. Я думаю, для американського народу важливо бути вдумливим споживачем інформації, думати про її джерела".

Деталі: За його словами, втручання як і раніше викликає стурбованість, адже у 2020 році в США відбудуться нові вибори: "Ми вважаємо, що Росія являє собою найсерйознішу загрозу для виборчого циклу".

Також директор ФБР зазначив, що є й інші національні держави, зокрема, Китай, Іран, зацікавлені в тому, щоб впливати на вибори США іншими способами.

Що було раніше: Республіканські звинувачення у втручанні України в вибори включають у себе те, що колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Том Боссерт назвав спростованою теорією змови: що саме Україна, а не Росія зламала сервер демократів.

Таку теорію висунув президент Росії Володимир Путін у лютому 2017 року – її підхопили Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані й сенатор-республіканець Джон Кеннеді.

Республіканські законодавці все частіше намагаються прирівняти дії Росії і України в 2016 році, хоча у жодному звіті розвідки США немає звинувачень на адресу України, повідомляють джерела CNN.

Передісторія:

  • У січні 2017 року тоді новообраний президент США Дональд Трамп допустив, що Росія могла вести хакерські атаки на американські інституції, однак заявив, що втручання російських хакерів не могло вплинути на результати виборів американського президента.
  • Тоді Розвідка США оприлюднила доповідь про втручання Росії у вибори США, згідно з якою президент Володимир Путін розпорядився організувати у 2016 році "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підірвати демократичний процес і зганьбити кандидата від демократів Гілларі Клінтон.
  • У листопаді 2017 року Трамп розповів, що під час саміту у В'єтнамі питав президента РФ, чи той втручався в американські вибори, – Путін заперечив, і він йому вірить.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...