Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

11 колишніх в’язнів Кремля поїхали на реабілітацію до Латвії

Середа, 11 грудня 2019, 08:19
11 колишніх в’язнів Кремля поїхали на реабілітацію до Латвії

11 звільнених Росією українських політв’язнів, серед яких Едем Бекіров, Павло Гриб, Олександр Кольченко та Микола Карпюк, відправилися на реабілітацію та відпочинок до Латвії.

Джерело: Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб

Деталі: 10 грудня, перед поїздкою група колишніх бранців, серед яких і звільнені 7 вересня цього року, зустрілися в латвійському посольстві з послом Латвії в Україні Юрісом Пойкансом і міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксаною Колядою.

 

Едем Бекіров та Павло Гриб подарували послу сувеніри: книгу та власну картину.

Група колишніх бранців Кремля проведе у Латвії 12 днів.

 

Поїздка українців відбуватиметься у рамках розробленої урядом Латвійської Республіки програми реабілітації.

 

Пряма мова посла Пойканса: "Ми дуже добре розуміємо вас та вашу боротьбу, тому ми так охоче підтримуємо вас. У програмі вашого перебування в Латвії не лише реабілітації, а й зустрічі та спілкування із нашими високопосадовцями та школярами. Я переконаний, що ви зможете розповісти їм про події в Україні, про боротьбу свого народу".

Пряма мова міністерки Коляди: "Ми вже внесли зміни до постанови і тепер зможемо надавати грошову допомогу на правову підтримку родинам, незаконно позбавлених свободи, щорічно, поки їх близькі перебувають в ув’язнені.

Також підготовлений законопроєкт щодо соціального захисту осіб, позбавлених свободи, який незабаром буде зареєстрований у Верховній Раді. Та просто зараз, не очікуючи нового закону, ми вносимо зміни в наші нормативно-правові акти, аби максимально забезпечувати потреби тих, хто повернувся з полону та тих, хто досі не зміг повернутись додому".

Читайте також: Обмін полоненими. Як Зеленський домовився з Путіним про звільнення заручників Кремля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування