Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК звернеться в Генпрокуратуру через працівників, що нишпорили в топ-деклараціях

Середа, 11 грудня 2019, 12:08
НАЗК звернеться в Генпрокуратуру через працівників, що нишпорили в топ-деклараціях

Національне агентство з питань запобігання та протидії корупції звернеться до Генпрокуратури із заявою про несанкціоноване втручання працівників агентства у Реєстр декларацій.

Джерело: "Укрінформ" з посиланням на в.о. голови НАЗК Наталю Новак, пресслужба НАЗК у коментарі УП

Пряма мова: "Працівники НАЗК входили у реєстри, оскільки вони як уповноважені особи мали ключі від них, і дивилися, на жаль, декларації не тільки тих, по кому було прийнято рішення (про перевірку, – ред.), а й інші декларації людей з високими посадами.

І зараз ми готуємо подання для порушення кримінальної справи за можливе використання персональних даних".

Деталі: Новак розповіла, що має інформацією про те, що деякі керівники агентства доручали працівникам входити у Реєстр декларацій і дивитися, "що у кого є", і невідомо, як вони використовували ці дані.

Разом з тим вона додала, що у НАЗК немає спеціального положення, яке би чітко регламентувало, хто, чому і на яких підставах може входити до реєстру декларацій.

Новак запевнила, що вирішать "цю прогалину".

За словами в.о. голови НАЗК, працівники агентства повинні заходити у Реєстр декларацій контрольовано і щоб про це було відомо керівництву, щоб декларанти бути впевнені, що їхні дані не з’являться в широкому користуванні й не будуть продані.

У пресслужбі НАЗК уточнили УП, что заяву подадуть до ГПУ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування