Кремль дав "пораду" Зеленському, як тиснути руку Путіну

П'ятниця, 13 грудня 2019, 11:49
Кремль дав пораду Зеленському, як тиснути руку Путіну

Реагуючи на слова Володимира Зеленського про готовність сто разів потиснути руку Володимиру Путіну, якщо Україні повернуть Крим, у Кремлі порадили українському президенту "загалом не піднімати цю тему".

Джерело: прессекретар президент РФ Дмитро Пєсков, котрого цитує російське видання РБК

Пряма мова: "Що стосується Криму, то краще тиснути Путіну руку, не піднімаючи питання про Крим, це точно можна сказати. А що стосується Донбасу, то тут не Путіну треба тиснути руку, а виконувати Мінські домовленості".

Що передувало: Напередодні президент Володимир Зеленський розповів, чому потиснув руку президенту РФ Володимиру Путіну на Нормандській зустрічі в Парижі 9 грудня. За його словами, якщо РФ поверне окуповану територію Донбасу, то можна ще 10 разів потиснути руку.

"А якщо нам повернуть наш Крим - а його обов'язково колись повернуть - можна і 100 разів руку потиснути", - зазначив Зеленський.

Чому це важливо: Росія здійснює військову агресію стосовно України з 2014 року. Вона анексувала Кримський півострів, поставляє незаконним збройним формуванням на Донбасі техніку, підсилює їх ряди солдатами своїх регулярних військ. При цьому РФ не визнає своєї участі у військових діях, називаючи їх "внутрішньоукраїнським конфліктом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування