Знімальну групу російського "НТВ" не пустили в Україну

П'ятниця, 13 грудня 2019, 16:44
Знімальну групу російського НТВ не пустили в Україну

Кореспонденту російського каналу "НТВ" Сергію Савіну разом зі знімальною групою телеканалу відмовили в п'ятницю у в'їзді в Україну.

Джерело: Російське агентство "РИА Новости" з посиланням на слова Савіна, коментар речника Держприкордонслужби Андрія Демченка "Українській правді".

Пряма мова Савіна: "Ми прилетіли сьогодні (у п’ятницю – ред.) в Бориспіль вранці, о пів на десяту за московським часом. Далі штатна процедура проходження контролю, відразу заявили, хто ми, що ми, які цілі, на скільки приїхали на Україну, що збираємося робити".

"Віддали документи, все відбувалося чемно-дипломатично. Потім запросили до відповідальної особи. Ось таке було вручено рішення: відмова в дозволі перетину державного кордону на в'їзд на Україну. Причина офіційна – не зміг підтвердити мету свого запланованого перебування тут".

Коментар Демченка: "Савіну відмовили. У ході контролю зокрема також було встановлено, що він незаконно відвідував тимчасово окуповану територію в Донецькій області".

Передісторія:  

  • Знімальна група російського пропагандистського каналу Міноборони РФ "Звєзда" прилетіла до Києва і похизувалася репортажем з Майдану Незалежності.
  • На пресконференції в Парижі після переговорів у "нормандському форматі" президент України Володимир Зеленський, реагуючи на питання російських журналістів, сказав зокрема наступне:
  • "Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир - російський пропагандист - ред.) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що у нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі". Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не запачкає людина".
  • 12 грудня російський телеканал "Росія 1" повідомив, що президент України Володимир Зеленський дав перше повноцінне інтерв'ю російським журналістам.
  • Пізніше сам Зеленський спростував цю інформацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...