Секретар РНБО: Кіберзброя стане номером один у світі, обігнавши ядерну

Субота, 14 грудня 2019, 19:10
Секретар РНБО: Кіберзброя стане номером один у світі, обігнавши ядерну
сайт РНБО

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав сферу кібербезпеки ключовою складовою національної безпеки.

Джерело: Данілов під час зустрічі з делегацією співробітників Сенату США, повідомляє сайт РНБО

Пряма мова Данілова: "У наступні п'ять-десять років кіберзброя стане номером один у світі, навіть ядерна зброя відійде на другий план".

Деталі: За словами секретаря РНБО, у глобалізованому світі, де війни все більше стають гібридними, захист інформації та пристроїв для роботи з нею є вкрай важливим, оскільки для кіберзлочинів не існує кордонів.

У цьому контексті він повідомив про роботу над оновленою Стратегією кібербезпеки, і зазначив, що в апараті РНБО України триває робота над розбудовою Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК).

Заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк детально поінформував про завдання НКЦК,. За його словами, НКЦК буде взаємодіяти з аналогічними центрами країн-партнерів. Демедюк також наголосив на важливості удосконалення законодавчої бази, яка регламентує роботу суб'єктів кіберзахисту.

Пресслужба РНБО зазначає, що сторони наголосили, що кібератаки є "величезними викликами" для України і США, обмінялися досвідом їх попередження і локалізації, й акцентували на важливості і перспективності двосторонньої співпраці у сфері протидії кіберінцидентам.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування