Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Епіфаній анонсував візит Вселенського партіарха Варфоломія в Україну "найближчим часом" - ЗМІ

Неділя, 15 грудня 2019, 14:34
Епіфаній анонсував візит Вселенського партіарха Варфоломія в Україну найближчим часом - ЗМІ

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що Вселенський Патріарх Варфоломій найближчим часом відвідає Україну. 

Джерело: "5 канал" з посиланням на повідомлення Епіфанія під час літургії з нагоди річниці створення помісної Церкви, Укрінформ, Українська правда 

Деталі: Конкретної дати можливого візиту Варфоломія в Україну митрополит ПЦУ не уточнив. 

Разом з тим Епіфаній повідомив, що у 2020 році ще кілька церков приєднаються до української помісної церкви. 

З нагоди річниці отримання Томосу Православною церквою України Епіфаній заявив, що найпершим його завданням на чолі єдиної Української Православної Церкви було зміцнити фундамент УПЦ та зберегти внутрішню єдність.

Дослівно: "Минув рік. Чи справляюся я з цим завданням? Вважаю, що так. ... Ми й нині проходимо певний період випробувань.  ... Попри усі перешкоди чи виклики, як внутрішні, так і зовнішні, ми мусимо втриматися разом". 

Деталі: Під час святкового богослужіння Епіфаній подякував Патріарху Варфоломію, а також усім причетним до визнання незалежності помісної православної церкви. 

Дослівно: "Святкуючи перший ювілей, першу річницю (ПЦУ - ред.) ми не повинні забувати про жертви, які покладені протягом століть та в часи вже нашої новітньої історії, не маємо права їх забути, для нас вони є справжніми новітніми героями". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування