Партія "Слуга народу" про напад у Сумах: Стара система чинить спротив, як у 90-х

Понеділок, 16 грудня 2019, 10:01
Партія Слуга народу про напад у Сумах: Стара система чинить спротив, як у 90-х

Партія "Слуга народу" пов’язує побиття свого народного депутата Михайла Ананченка його громадянською позицією та діяльністю президентської команди загалом.

Джерело: заява партії, оприлюднена у Facebook  

Дослівно: "Погрози, залякування і насильство щодо членів нашої команди набули системного характеру. Це означає, що зміни, які ми втілюємо, – справжні, а не декоративні. Тому стара система чинить спротив так, як звикла ще з 90-х.

Вони сподіваються, що зможуть знову грабувати країну, якщо ми відступимо. Але ми не здамося. Будемо боротися за краще майбутнє для України і втілювати програму змін, яку підтримали наші виборці.

Закликаємо правоохоронні органи належним чином відреагувати на побиття нашого колеги Михайла Ананченка. Насильство щодо громадян за їхню громадянську позицію має суворо каратися, незалежно від того – це депутат чи активіст".

Голова партії, перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко на погоджувальній ВР :"Знову побили депутата "Слуги народу", вчора в Сумах Михайла Ананченка. Це не просто депутат – це один із керівників нашої партії, це представник нашої команди у Сумській області. Він давно відомий у цій області, уже рік цю діяльність веде. І якісь невідомі у балаклавах, як пишуть, здійснили на нього напад

Зараз правоохоронні органи з’ясовують, із чим він був пов'язаний. Але це вже входить в систему – і ми хочемо звернутися до правоохоронних органів із  проханням ретельніше всі ці випадки розслідувати. Можливо, є якийсь зв'язок між усіма цими нападами ,які відбуваються і в стінах Верховної Ради, і в областях.

Шириться негативна кампанія щодо тиску на депутатів земельної реформи. Приносяться труни у громадські приймальні… Мета цієї кампанії – залякати депутатів, щоб вони навіть не думали робити ті реформи, які ми запланували і які ми обов’язково зробимо".

Передісторія:

  • Народного депутата від "Слуги народу" Михайла Ананченка побили біля його дому в Сумах 15 грудня. Він пов’язав це зі своєю політичною діяльністю та з голосуванням на останньому пленарному тижні року.
  • У зв’язку з нападом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 346 ККУ (насильство по відношенню до народного депутата).

Олена Рощенко, УП, доповнено об 11:33
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...