Російський канал показав трьох українських військовополонених в ОРДЛО

Понеділок, 16 грудня 2019, 11:46
Російський канал показав трьох українських військовополонених в ОРДЛО

У програмі "Вести недели" на телеканалі "Росія 1" вийшов сюжет, в котрому був показаний полонений танкіст ЗСУ Богдан Пантюшенко, і ще двоє неназваних чоловіків, яких представили як військовополонених.

Джерело: Новини Донбасу, Громадське

Деталі: Імена полонених, які знаходяться в донецькій колонії, крім Пантюшенка,  не називалися. Зокрема, був показаний чоловік, якого представили як українського військового розвідника. Відзначається, що він потрапив в полон під Дебальцевим.

 

У сюжеті був показаний командир танка, котрий підбили під Донецьком Богдан Пантюшенко. Він знаходиться в полоні з січня 2015 року. Так званий "суд" бойовикив засудив Пантюшенка на 18 років ув'язнення.

 

Ім'я третього чоловіка не називалось, його історію в сюжеті не розповіли.

 

UPD: Імена інших двох полонених Олександр Коріньков та Сергій Глондар.

Старшина Глондар та молодший сержант Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 року, коли виконували бойове завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону й мали вивести поранених з Дебальцевого, однак їхній загін потрапив у засідку. Тоді декілька військових загинуло, декілька — дістали поранення, інших взяли у полон.

Нагадаємо:

  • Володимир Зеленський рініше повідомив, що в рамках Нормандського саміту сторони домовились про обмін утримуваними особами за принципом "всіх на всіх" до 31 грудня та розведення ще в трьох пунктах на лінії зіткнення.

Знати більше: Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...