Медведчука можуть позбавити почесного звання: слово за Зеленським

Понеділок, 16 грудня 2019, 15:30

Президент України Володимир Зеленський має розглянути петицію про зняття звання заслуженого юриста з депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, яка набрала необхідну кількість підписів.

Джерело: петиція на сайті президента

Деталі: Петиція вимагає скасування указу президента № 422/92 від 18.08.1992 в частині присвоєння Медведчуку звання "Заслужений юрист України".

Підставою для зняття звання є те, що, за висновком дослідження, Медведчук будучи адвокатом поета Василя Стуса, порушив свій професійний обов'язок, фактично відмовившись захищати його у суді.

Крім того, як нагадує автор, у 1985 році Медведчук схожим чином "захищав" дисидента Миколу Кунцевича.

Питицію склав Владислав  Грезєв, посилаючись на публікацію адвокатів Романа Титикало та Іллі Костіна "Стус без шансу на захист: ведмежа послуга Медведчука. Правовий аналіз судової справи дисидента 35 років потому", опубліковану Українською правдою.

Станом на 16 грудня петиція набрала понад 25 тисяч підписів, тож має бути розглянута президентом.

Нагадаємо: Медведчук був призначений адвокатом Стуса у 1980 році. В ході судового процесу, поет відмовився від послуг Медведчука, заявивши, що другий прокурор у справі йому не потрібен. Він був засуджений до 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Стус помер у таборі особливого режиму ВС-389/36 (Росія) 4 вересня 1985 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News