Пропагандистам зі "Звєзди" закрили в'їзд в Україну на 3 роки

Понеділок, 16 грудня 2019, 17:20
Пропагандистам зі Звєзди закрили в'їзд в Україну на 3 роки

Кореспондентам російського пропагандистського телеканалу "Звєзда", які обманом проникли в Україну, заборонили в’їзд на 3 роки.

Джерело: речник Держприкордонслужби Андрій Демченко та речниця Служби безпеки Олена Гітлянська в коментарі "Українській правді"

Пряма мова Демченка: "Журналісти "Звєзди" відлітали з Києва на Цюрих 13 грудня. Через порушення даними особами режиму в пункті пропуску при в’їзді в Україну їм винесено постанову про адміністративне правопорушення".

Деталі: В СБУ уточнили, що оскільки телеканал, на який вони працюють, – перебуває під санкціями РНБО України, тепер їм заборонено в’їзд в Україну на 3 роки.

Що передувало: Знімальна група російського пропагандистського каналу Міноборони РФ "Звєзда" прилетіла до Києва 11 грудня. Вони одразу ж похизувалися репортажем з Майдану Незалежності.

Передісторія:

  • У Державній прикордонній службі пояснили УП, що вищевказані громадяни РФ перетинали кордон як звичайні іноземці. Вони не повідомили, що є представниками ЗМІ і зокрема "Звєзди". 
  • Самі кореспонденти заявили, що прилетіли "на запрошення" президента України Володимира Зеленського.
  • При цьому представники телеканалу зізналися, що приїжджали в Україну і раніше, під вигаданими приводами: говорили, що їдуть на концерт, на побачення або що чекає хвора бабуся.
  • В пресслужбі СБУ "Українській правді" зазначили, що спецслужба спостерігає за вищевказаними особами. Водночас співрозмовник УП в СБУ на анонімних умовах зазначив, що цей візит розцінюється як свідома провокація російських ЗМІ після слів Зеленського в Парижі.
  • Народний депутат "Європейської солідарності" Ірина Геращенко повідомила, що звернулась до СБУ із запитом, щодо діяльності в Україні російських пропагандистів телеканалу, в чиїх програмах демонстрували зокрема катування над українськими солдатами і заручниками.
  • На пресконференції в Парижі після переговорів у "нормандському форматі" президент України Володимир Зеленський, реагуючи на питання російських журналістів, сказав зокрема наступне:
  • "Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир - російський пропагандист - ред.) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що у нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі". Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не запачкає людина".

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування