Силовики розкрили схему контрабанди до РФ: вилучили 6 тонн товарів

Вівторок, 17 грудня 2019, 12:27
Силовики розкрили схему контрабанди до РФ: вилучили 6 тонн товарів

На Харківщині правоохоронці викрили схему незаконного переміщення товарів до Російської Федерації.

Джерело: Державна прикордонна служба, прокуратура Харківщини, речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі "Українській правді"

Деталі: Група осіб, попередньо громадяни РФ – жителі російського міста Бєлгород, організували в Харкові "логістичний центр" та приймали замовлення на доставку товарів поза митним контролем через українсько-російський кордон.

Товари, які винахідливі ділки незаконно переміщували через кордон, надходили з різних куточків України.

Росіяни у спеціальних складських приміщеннях Харкові зберігали товар, який згодом передавався кур’єрам, які незаконно переміщували його через кордон до Росії. В подальшому такі контрабандні "пакунки" вже на території РФ доставлялися кінцевим отримувачам переважно поштовими компаніями-перевізниками.

10 грудня правоохоронці провели обшуки і вилучили більше 100 ящиків та 400 мішків, де містилися товари побутового призначення, призначені для адресатів з різних регіонів Російської Федерації, а також документи, які є доказами протиправної діяльності.

 

Загальна вага вилученого складає понад 6000 кг (предмети одягу, взуття, рибальські приладдя, біжутерія, косметичні вироби, годинники, приладдя для паління тютюну,  волоські горіхи, паливно-мастильні матеріали, комп’ютерна техніка). За попередньою оцінкою загальна вартість вилученого товару може сягати понад 10 млн грн.

Наразі до суду направлено клопотання про арешт вказаного майна та тривають подальші слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення всіх учасників протиправної діяльності.

Речник ДПСУ Андрій Демченко пояснив УП, що правоохоронці відслідковували цю незаконну схему з початку 2019 року. В тому числі на державному кордоні затримувалися певні групи товарів. В подальшому прикордонники, підключивши до цієї справи представників ДФС і прокуратуру, спочатку змогли вийти на пособників – сам логістичний центр, а потім – встановити організаторів цієї оборудки – громадян РФ.

Пряма мова: "Вказані росіяни практично не в’їжджали на територію України. Вони координували роботу цього центру в телефонному режимі через своїх поплічників з числа громадян України. Наразі підозр ще нікому не оголошували. Це, думаю, буде зроблено найближчим часом".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...