Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість росіян не цікавляться Зеленським – опитування

Середа, 18 грудня 2019, 08:40
Більшість росіян не цікавляться Зеленським – опитування

Росіяни скептично ставляться до президента України Володимира Зеленського і не бачать у ньому фігуру, яка трансформує майбутнє двох країн.

Джерело: результати спільного опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки та Центру політичної кон'юнктури, проведеного в грудні

Дослівно: "Лише 9% росіян заявили про позитивне ставлення до Зеленського. В цілому жителі Росії або нічого не знають про його діяльність (35%), або декларують байдуже ставлення до нього (29%). Негативно до українського лідера ставляться 21% опитаних".

 

Деталі: Позитивне ставлення до Зеленського переважає серед молоді (від 18 до 24 років) – 19% (лише 3% респондентів в цій віковій групі ставляться до українського президента негативно).

У той же час в цій групі фіксується найбільша кількість тих, хто ставиться до Зеленського байдуже – 40%.

Разом з тим 58% респондентів у віці від 45 років і старше декларують негативне ставлення до Зеленського.

Краще за інших до українського лідера ставляться у Москві і Санкт-Петербурзі (по 12%) і в інших містах-мільйонниках, негативне ставлення до постаті українського лідера переважає в селі – 25%.

Більшість респондентів (67%) вважають, що за період роботи Зеленського російсько-українські відносини не змінилися, 16% вважають, що відносини між Росією і Україною швидше покращилися і 9% росіян – що погіршилися.

Відзначається, що позитивні зміни бачать насамперед чоловіки (22%) і молодь (27%).

53% респондентів оцінюють нинішні російсько-українські відносини як погані. У чомусь хорошими і в чомусь поганими їх вважають 30%, а скоріше хорошими – лише 5%.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування