Путін підтримав Сталіна в рішенні розділити Польщу в 1939 році

Четвер, 19 грудня 2019, 16:01
Спільний парад вермахту і Червоної Армії  в Бресті. 1939 рік

Президент Росії Володимир Путін виправдовує введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польский уряд нібито не контролював свою армію.

Джерело: прес-конференція Путіна 19 грудня

Пряма мова: "Радянські війська зайшли в Польщу відповідно до цих протоколів ... Звертаю вашу увагу на цю обставину, війська-то зайшли, але зайшли після того, як польський уряд втратив контроль за своїми збройними силами і за тим, що відбувається на території Польщі і саме знаходилося десь уже в районі польсько-румунського кордону. Ні з ким би було навіть розмовляти на цю тему ".

Нагадаємо: 23 серпня 1939 гітлерівська Німеччина і Радянський Союз уклали договір про ненапад. До договору додавався секретний протокол про розмежування інтересів підписантів в Східній Європі. Зокрема, Гітлер і Сталін домовилися про розподіл Польщі.

1 вересня 1939 війська гітлерівської Німеччини вторглися на територію Польщі з заходу, а 17 вересня 1939 року в Польщу увійшли зі сходу радянські війська. Битися на два фронти країна не могла. Її розділ вермахт і частини Червоної Армії відсвяткували спільним парадом в Бресті.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News