МЗС відреагувало на візит Путіна в Крим

Понеділок, 23 грудня 2019, 23:31
МЗС відреагувало на візит Путіна в Крим

МЗС України висловлює протест у зв’язку із неузгодженим візитом президента РФ Володимира Путіна до тимчасово окупованого Росією Криму 

Джерело: заява МЗС

Дослівно: "МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку із неузгодженим візитом президента Російської Федерації В.Путіна до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та відкриттям руху по залізничній частині так званого "Кримського мосту" через Керченську протоку, який російська сторона побудувала без згоди України і з грубим порушенням норм міжнародного права, в тому числі Конвенції ООН з морського права".

Деталі: у МЗС наголошують, що ні поїздки російських посадовців до Криму, ні будівництво мосту, як і будь-які інші дії окупаційної адміністрації, жодним чином не можуть змінити закріплений у Конституції України статус Автономної Республіки Крим і міста Севастополь як невід’ємної частини території України в її міжнародно визнаних кордонах.

Крім того повідомляється, що російській стороні передано відповідну ноту протесту.

Нагадаємо:

  • 23 грудня президент Росії Володимир Путін запустив рух поїздів по мосту через Керченську протоку. На рейковому автобусі Путін проїхав із окупованої Керчі до російської станції Тамань.
  • ЄС засудив відкриття залізничного сполучення між РФ і окупованим Кримом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування