Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд запустить серіал з цифрової грамотності

Вівторок, 24 грудня 2019, 15:17
Уряд запустить серіал з цифрової грамотності

З 21 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації запустить курси з цифровізації у форматі серіалу.

Джерело: пресслужба Кабміну, "Укрінформ"

Продюсер освітніх проєктів Мінцифри Віталій Співачук: "Ми подумали, чому б не використовувати елементи зі звичних телеформатів та принципи серіальності всередині курсів. Формат, на якому зупинилися, - це формат студії, до якої селебріті запрошують у гості експертів і ставлять актуальні запитання від українців".

Деталі: За його словами, "освітні серіали" будуть перекладені українською, російською, а також жестовою мовами.

Зокрема, на онлайн-платформі українці зможуть безкоштовно пройти три онлайн-курси: базовий курс із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і курс для батьків "Онлайн-безпека для дітей".

Згодом з'являться просунуті курси для різних спеціалізацій, курси для світчерів, lifestyle-курси, курси нових цифрових професій.

У Кабміні відзначили, що навчання на курсах буде в ексклюзивному форматі — освітній серіал. Замість рівнів будуть сезони, а замість уроків — освітні серії за участю експертів і селебріті.

Повідомляється, що амбасадорами цифрової освіти стануть українські зірки: Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак, Марія Єфросініна.

Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що у програмі уряду хочуть навчити мінімум 6 мільйонів українців цифровій грамотності за 3 роки. Причому, 70% має бути віком від 30 до 60+ років.

Курси будуть абсолютно безкоштовні. У міністерстві налагоджують співпрацю з ЦНАПами, бібліотеками, приватним сектором, школами та університетами.

За словами Федорова, плануєть створення власної мережі офлайн-хабів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...