У Харкові вимагають не обмінювати можливих винуватців теракту

Середа, 25 грудня 2019, 13:15
У Харкові вимагають не обмінювати можливих винуватців теракту
Громадське

Близько двох сотень харків'ян зібралися біля будівлі Харківської ОДА, вимагаючи не обмінювати трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту у 2015 році, внаслідок якого загинули четверо людей.

Джерело: Громадське

 

Деталі: У центрі міста зібралися представники "Національного корпусу", "Правого сектору", "Фрайкору", громадської організації "Традиції і порядок".

Учасники акції тримають в руках плакати з написами "Непокаране зло повертається", "Вбивць дітей не міняємо", "Не зрадьте загиблих героїв".

За порядком під час заходу слідкує близько півсотні поліцейських.

 

Що передувало: У суботу адвокат потерпілих у теракті біля Палацу спорту в Харкові Олег Головков заявив, що не знає, чи включені троє обвинувачених у справі до списків на обмін, але виступає проти їх передачі бойовикам ОРДЛО.

Адвокат одного з обвинувачених Ігор Нагорний також зазначив, що не володіє інформацією про включення фігурантів справи до списку обміну.

Суд переніс засідання у справі теракту біля Палацу спорту на 26 грудня.

Передісторія:

  • 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Унаслідок теракту на місці загинули двоє людей, були поранені ще 11. Згодом двоє поранених померли в лікарні. Серед загиблих – школяр Данило Дідик.
  • 26 лютого 2015 року співробітники СБУ за підозрою у вчиненні теракту затримали трьох жителів Харківщини – Володимира Дворникова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова. Усім трьом оголосили про підозру за статтями "терористичний акт", "незаконне поводження зі зброєю".
  • 22 квітня 2015 року обвинувальний акт доправили до Фрунзенського районного суду Харкова. Обвинувачені своєї провини не визнали.
  • Через два роки, у лютому 2017-го, прокурор області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені у скоєнні теракту та їхній захист затягують процес розгляду справи, хоча вона, за словами прокурора, була завершена на 90%.
  • У квітні 2017 року суд почав слухання у справі про теракт від самого початку, адже у колегії суддів сталася заміна.
  • Загалом, за даними адвоката потерпілих Олега Головкова, за 4,5 роки слухання справи було зірвано або не відбувалося 170 засідань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування