Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна видала Іспанії російського злодія в законі

Четвер, 26 грудня 2019, 11:51
Україна видала Іспанії російського злодія в законі

Поліція видворила за межі України "злодія в законі" на прізвисько "Батир Бухарський".

Джерело: офіційний сайт Національної поліції: 

Дослівно: "У квітні 2019 року "злодій у законі" незаконно потрапив на територію України. Про цей факт стало відомо працівникам Управління стратегічних розслідувань в Київській області. Правоохоронці встановили місце знаходження "Батира Бухарського", затримали його та одразу повідомили про це європейських коллег". 

Деталі: 24 грудня українські силовики екстрадували 48-річного громадянина РФ та уродженця Узбекистану до Королівства Іспанія.

Зазначається, що "Батир Бухарський" з 2017 року перебував у міжнародному розшуку за скоєння злочинів на території Іспанії. Разом з іншими учасниками ОЗГ організував схему з "відмивання" коштів, здобутих злочинним шляхом, які легалізовували шляхом придбання нерухомості. Згідно із законодавством Іспанії "злодію в законі" загрожує позбавлення волі строком на 17 років.

За даними силовиків, "Батир Бухарський" був коронований "злодієм у законі" у 1998 році у Москві "Дідом Хасаном" та свого часу був довіреною особою ще одного "злодія в законі" на прізвисько "Япончик".

Що передувало: Президент Володимир Зеленський вніс, а Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні проєкт закону №2513 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою".

Чому це важливо: Однією з держав, куди з Грузії, яка криміналізувала "злодіїв у законі", попрямували ці кримінальні елементи, стала Україна. Зокрема в 2018 році правоохоронці видворили з України 11 "злодіїв у законі". Тодішній голова Нацполіції Сергій Князєв скаржився, що злочинці знаходять вихід із ситуації: змінюють документи в державах, де мають громадянство, та знову намагаються проникнути в Україну. "Як то кажуть: ми їх у ворота, а вони у вікно. Інколи доходить до абсурду", – зазначав Князєв.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування