"Маріупольських терористів" обміняють на бранців Кремля

Четвер, 26 грудня 2019, 18:16
Маріупольських терористів обміняють на бранців Кремля
фото: 0629

Жовтневий районний суд Маріуполя відпустив з-під варти під особисті зобов'язання чотирьох підозрюваних у справі щодо захоплення будівлі Маріупольського ГУ МВС 9 травня 2014 року.

Джерело: місцеве видання 0629

Деталі: Відзначається, що всі четверо написали заяви з проханням включити їх до списку обміну на українців, незаконно утримуваних у в'язницях ОРДЛО і на території РФ.

Євгену Дружиніну, Олександру Стрельниковичу, Віктору Скрипнику і В'ячеславу Бірюкову інкримінують умисне вбивство, створення терористичного угруповання, зберігання зброї.

Повідомляється, що проти обміну на суді виступила мати загиблого міліціонера Михайла Єрмоленка. Вона вимагала від суду довести розслідування до кінця і звинуватила суд у навмисному затягуванні процесу.

Четвірку доставили у Державну кримінальну виконавчу службу України, де вони пробудуть до самого обміну.

Один з обвинувачених заявив в суді, що має намір і далі брати участь в засіданнях по відеозв'язку з непідконтрольної території, на що суддя повідомив, що всі деталі він зможе дізнатися у свого адвоката.

Суд взяв з них підписки, які зобов'язують всю четвірку з'явитися на наступне засідання, призначене на січень.

Обмін полоненими має відбутися до кінця 2019 року.

Нагадаємо:

  • 9 травня 2014 року група терористів під керівництвом колишнього міліціонера на прізвисько Мангуст захопила будівлю міського управління поліції, взявши заручників.
  • Операцію зі звільнення будівлі виконували декілька силових підрозділів.
  • В результаті перестрілки загинули 13 осіб. Були жертви і на стороні терористів.
  • Під час звільнення будівлі частина терористів переодяглася і зуміла безперешкодно покинути район. На лаві підсудних опинилися лише четверо осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування