Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тейлор не думає, що імпічмент довго впливатиме на відносини України й США

П'ятниця, 27 грудня 2019, 02:15
Тейлор не думає, що імпічмент довго впливатиме на відносини України й США

Процес імпічменту президента США Дональда Трампа може не "мати тривалого шкідливого ефекту" для відносин України та Сполучених Штатів, вважає тимчасовий повірений у справах США в Києві Вільям Тейлор.

Джерело: "Радіо Свобода" з посиланням на KyivPost

Пряма мова Тейлора в розмові з низкою українських ЗМІ: "Я не думаю, що це (імпічмент – ред.) матиме тривалий шкідливий ефект на відносини США та України. Я так кажу, тому що, незважаючи на всі удари і незважаючи на всі протиріччя, існує запас доброї волі та поваги до України в Сполучених Штатах і особливо у Вашингтоні".

Деталі: Тимчасовий повірений у справах США в Києві нагадав, що за останні тижні Сполучені Штати запровадили санкції проти російського газопроводу "Північний потік – 2" та збільшили військову допомогу Україні з 250 до 300 мільйонів доларів.

Знати більше: Трамп програв імпічмент, але не покине Білий дім: як це було та що далі

Передісторія:

  • У вересні в США почалося розслідування про можливість імпічменту Дональда Трампа на тлі того, що співробітник американських спецслужб написав скаргу на тиск президента Сполучених Штатів Америки на Україну з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.
  • 19 грудня Дональд Трамп став третім президентом США після Ендрю Джонсона і Білла Клінтона, якому Палата представників оголосила імпічмент. Йому закидають зловживання владою і перешкоджання роботі Конгресу.
  • Тепер питання про усунення 45-го президента з посади має розглянути Сенат США.
  • Оскільки для відсторонення потрібні дві третини голосів, а більшість у Сенаті – в республіканців, Дональд Трамп, найімовірніше, збереже свою посаду.
  • Демократи наполягають на виступі свідків у Сенаті, республіканці виступають проти цього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування