Українські події в оцінках росіян поступилися питанню Сирії

П'ятниця, 27 грудня 2019, 04:30
Українські події в оцінках росіян поступилися питанню Сирії

Головною міжнародною подією 2019 року росіяни назвали поліпшення обстановки в Сирії, але в першу трійку світових подій також увійшли вибори президента в Україні та зустріч Володимира Путіна й Володимира Зеленського.

Джерело: Всеросійський центр вивчення громадської думки (рос. ВЦИОМ) за підсумками року, що минає

Деталі: Серед міжнародної тематики сирійське питання було важливе для 9% громадян Російської Федерації, а українські події – для 3% опитаних.

 

У масштабах Росії топовими подіями респонденти назвали пенсійну реформу (10%) і введення в експлуатацію залізничної частини "Кримського моста" (4%) до анексованої АРК.

Протести у Москві, "Московська справа" й арешти протестувальників відзначили 2% опитаних.

 

Головні "скандали" року, за оцінками росіян, – допінговий скандал (7%), корупція (4%) і пенсійна реформа (4%).

"Хорошим" чи "вдалим" особисто для себе й своєї сім'ї цей рік назвали 54%, а 45% сказали, що в їхньому житті швидше переважали труднощі або рік був дуже важким. Особисті підсумки року, що минає, в росіян нижчі, ніж у 2018 році: індекс 9 п в 2019-му проти 17 п. В 2018-му було 17 п.

Щодо країни 34% респондентів дають позитивні оцінки, а 58% – негативні. Цей індекс виріс у порівнянні з минулим роком з -27 п. до -24 п.

При цьому політиком року для росіян залишається Володимир Путін – його назвали 46% опитаних. Далі з великим відривом ідуть Сергій Лавров (15%), Сергій Шойгу (10%), Володимир Жириновський (7%), Дмитро Медведєв (6%) та інші.

 

На запитання, кого з політиків вони запросили б до себе за новорічний стіл, 22% росіян відповіли, що Володимира Путіна, 12% – Володимира Жириновського, а 4% – Дмитра Медведєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування