В Адміністрації морських портів обшуки

П'ятниця, 27 грудня 2019, 14:48
В Адміністрації морських портів обшуки

Національне антикорупційне бюро зі Службою безпеки України проводять обшуки в "Адміністрації морських портів України" та за місцем проживання її посадовців.

Джерело: пресслужба АМПУ, пресслужба НАБУ

Дослівно: "Детективи НАБУ разом із СБУ за процесуального керівництва САП здійснюють низку обшуків в приміщеннях ДП "Адміністрація морських портів України", його філіях та за місцем проживання посадовців "АМПУ" в Києві, Одесі та Одеській області". 

 

Деталі: Обшуки проходять у рамках розслідування можливих зловживань посадовців "АМПУ" при закупівлі будівельних послуг для об'єктів морської інфраструктури. Зокрема, мова йде про надання протиправних преференцій іноземній компанії.

Попередня правова кваліфікація – ч.2 ст. 364 (зловживання владою) ККУ. Відзначається, що розслідування справи  детективи НАБУ здійснюють з весни 2019 року. В АМПУ заявили, що вважаються "необґрунтованими припущення НАБУ про наявність можливих порушень при реалізації проектів капітального днопоглиблення у портах Чорноморськ та Південний, які на замовлення АМПУ виконувала компанія China Harbour Engineering Company Ltd".

Дослівно пресслужба АМПУ: "Адміністрація морських портів України у своїй роботі дотримувалася та дотримуватиметься принципів відкритості та прозорості і готова й надалі співпрацювати з детективами НАБУ та надавати всю необхідну інформацію".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...