Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політв'язнів з Криму включать у наступний обмін – представництво президента в АРК

Неділя, 29 грудня 2019, 18:51
Політв'язнів з Криму включать у наступний обмін – представництво президента в АРК
Офіс президента

Політв'язні, що перебувають на території окупованого Криму, будуть включені в наступний етап обміну між Україною і РФ.

Джерело: представництво президента України в Автономній Республіці Крим у Facebook

Дослівно: "Протягом останніх кількох днів звучали питання щодо звільнення політичних бранців, що перебувають на території окупованого Криму та РФ. Можемо впевнено заявити, що робота зі звільнення триває – сьогодні відбувся перший етап, анонсований президентом України, на черзі наступні кроки. Кримські полонені будуть включені до наступного етапу звільнення.

Жоден громадянин України, кримський татарин чи українець, не забутий. Боротьба за кожного нашого громадянина продовжується".

Деталі: У представництві президента в Криму підкреслили, що за звільнення українців з полону ОРДЛО довелося заплатити "надвисоку ціну".

Дослівно: "Цінність людського життя і водночас невідворотність покарання для злочинців, які такі життя забирали, мають бути найважливішими для нашої держави. Ми впевнені, що покарання за злочини, здійснені Російською Федерацією через своїх агентів або в Києві під час подій Революції Гідності, або ж в Криму та на території Донецької та Луганської областей і загалом України – відбудеться. Винні понесуть відповідальність".

Що передувало: У неділю на КПВВ "Майорське" відбувся обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО.

Україні передали 76 громадян, у свою чергу Україна видала 127 осіб.

СБУ опублікувала список повернутих в Україну осіб, серед яких 12 військових та двоє журналістів - Станіслав Асєєв та Олег Галазюк. 

У свою чергу, адвокат Валентин Рибін повідомив, що в рамках обміну Україна віддала бойовикам бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на їхньому боці, та п’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування