Пристайко у Лондоні: Ми хочемо Ruxit

Вівторок, 3 грудня 2019, 12:11
Пристайко у Лондоні: Ми хочемо Ruxit

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час переговорів на полях зустрічі лідерів країн НАТО в Лондоні сподівається на допомогу союзників у врегулювання конфлікту на Донбасі.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на інтерв’ю Пристайка телеканалу Sky News у Лондоні

Пряма мова: "Я навіть вигадав слово – Ruxit. Це не має відношення до Brexit. Ми хочемо, щоб Росія залишила Україну. Цього ми намагаємося досягти. А чи допоможуть нам зустрічі тут, ми подивимося. Сподіваємося на це".

Деталі: Пристайко також пояснив, що президент Володимир Зеленський не приїхав у Лондон, оскільки формат зустрічі лідерів країн-учасниць НАТО не передбачає запрошення країн-партнерів.

Голова МЗС сказав: "Ми не запрошені, тому що ми поки не є членами НАТО. Хочу нагадати, що ми загалом намагаємося стати частиною НАТО багато років, і попри те, що у нас іде війна, ми зберігаємо цей курс. Про це я хочу нагадати лідерам".

Пристайко візьме участь у конференції NATO Engages, яка проходитиме паралельно із зустріччю лідерів Альянсу в Лондоні 3 грудня, попри попереднє рішення МЗС цього не робити.

Він має взяти участь у панелі за назвою "Від Балтійського до Чорного моря: безпека передової НАТО" разом з міністрами оборони Естонії й Литви, а також грузинським міністром закордонних справ.

Довідка: "Ruxit" – відсилка до вже відомого слова "Brexit", яке з'явилося шляхом злиття слів Britain (Британія) та exit (вихід) і прижилося в зв'язку з рішенням Великої Британії вийти з Європейського Союзу. Слово вказує на вихід сил Росії з території України (Russia + exit).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...