Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перезавантаження ДБР: Труба подякував слідчим і згадав Порошенка

Вівторок, 3 грудня 2019, 17:52

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба після прийняття законопроєкту, що перезапустить ДБР, подякував слідчим і побажав їм залишатися професійними.

Джерело: Телеграм-канал Труби

Пряма мова Труби: "Україна понад 20 років чекала на ДБР, і лише за рік – без жодної підтримки, в умовах правового хаосу, всупереч, а не завдяки багатьом процесам, ми створили та запустили в роботу центральний апарат та сім територіальних управлінь.

За рік – більше 30 тисяч кримінальних проваджень. Половина з них – по правоохоронцям. 150 – по високопосадовцям, включно з п’ятим президентом України. Це стало основою для тих політичних процесів, які згодом відбулися.

Я дякую команді, слідчим, бажаю залишатися професійними та вірними своїм принципам".

Читайте також: Трубу зірвало. Як і за що Зеленський і Рада розігнали керівництво ДБР

Що цьому передувало: У вівторок Верховна Рада проголосувала у другому читанні за президентський законопроєкт, що передбачає дочасне припинення повноважень голови Державного бюро розслідувань Романа Труби та його заступників.

Раніше у цей день, перед початком голосування у Верховній Раді за цей законопроєкт,   президент Володимир Зеленський заявив, що "права рука" директора Державного бюро розслідувань Романа Труби підозрюється в отриманні $150 тисяч хабара, і закликав Верховну Раду прийняти законопроєкт №2116.

П’ятий президент України Петро Порошенко 22 листопада 2017 року підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...