Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримського блогера "депортували" на материкову частину України – Чубаров

Вівторок, 31 грудня 2019, 05:33
Кримського блогера депортували на материкову частину України – Чубаров

Екснардеп, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про "депортацію" з Криму на материкову частину України блогера та журналіста Євгена Гайворонського, який раніше підтримував анексію півострова. 

Джерело: Чубаров у Facebook

Пряма мова: "Євгена Гайворонського, журналіста, який жив в тимчасово окупованому Криму та під час вторгнення російських військ підтримав дії Росії по захопленню Криму, сьогодні вночі депортовано на материкову частину України."

Деталі: Сам Гайворонський повідомив, що його, у супроводі співробітників ФСБ та міграційної служби видворили в районі прикордонного переходу між Росією та Україною Чертково-Мілове. 

Нині журналіст має бути в місті Бахмут на Донеччині. Звідти він планує їхати до Києва. 

Передісторія:

  • Під час анексії Криму Росією блогер та журналіст Євген Гайворонський підтримав окупацію. Він жив у Ялті, де працював у проросійській організації, яка збирала підписи для проведення так званого референдуму про приєднання до Росії. Надалі Гайворонський змінив декілька місць роботи, включно із місцевим виданням, яке називають опозиційним.
  • Невдовзі журналіст висловив сподівання, що Україна поверне Крим.
  • У Криму Гайворонського затримали та звинуватили у адмінпорушенні за статтею "образа в Інтернеті влади і символів Росії" через пост у Facebook про Володимира Путіна. Після чого його було заарештовано за звинуваченням у ухиленні від лікування наркозалежності. 
  • У листопаді документи, по яким Гайворонському видали російський паспорт, визнали незаконними. Його ж самого відправили в Краснодарський край у центр для утримання іноземних громадян, які очікують видворення чи депортації.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування