Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посла США в Іраку евакуювали після штурму дипмісії

Вівторок, 31 грудня 2019, 21:50
Посла США в Іраку евакуювали після штурму дипмісії

Посла США в Іраку Метью Туллера 31 грудня евакуювали з дипломатичної місії в Багдаді, після того як будівля штурмували десятки прихильників шиїтської воєнізованого угрупування "Катаїб Хезболлах".

Джерело: Deutsche Welle

Деталі: Глава Пентагону Марк Еспер заявив, що США направлять в Багдад додаткові сили для охорони дипмісії. Подробиць про кількість військових він не повідомив, наголосивши, що співробітники посольства перебувають у безпеці і ніякої евакуації не планується.

Що сталося раніше: Мітингувальники зламали ворота диппредставництва, увірвалися на його територію і підпалили приміщення для прийомів. Демонстранти скандували "Смерть Америці!", спалили американські прапори і, минувши контрольно-пропускні пункти, проникли на територію "зеленої зони", що охороняється.

Цей квартал в центрі Багдада на західному березі річки Тигр з'явився після повалення режиму Саддама Хусейна в 2003 році. На його території розташовані держустанови, будинки і вілли чиновників, урядові будівлі, включаючи парламент країни.

Співробітники сил безпеки, які охороняли посольство, закидали мітингувальників світлошумовими гранатами, а також застосували сльозогінний газ. Протестувальники розбили камери зовнішнього спостереження. За даними йорданської газети Al-Hadath, біля дипмісії зібралося близько 20 тисяч осіб.

Атака на посольство відбулася після смертоносних авіаударів США в неділю, в результаті яких загинули 25 бойовиків іракської шиїтської воєнізованої групи "Катаїб Хезболла", підтримуваної Іраном. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування