Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Речниця Луценка підтвердила, що той у фільмі Джуліані поскаржився на посольство США

Четвер, 5 грудня 2019, 14:40
Речниця Луценка підтвердила, що той у фільмі Джуліані поскаржився на посольство США

Речниця ексгенпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що той під час зустрічі із адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані повторив тезу, що посольство США в Україні блокувало слідство щодо статків Віктора Януковича.

Джерело: Facebook-сторінка прессекретаря ексгенпрокурора Юрія Луценка  

Пряма мова Сарган: "Юрій Луценко дійсно зустрічався з Рудольфом Джуліані для запису документального фільму. У розмові із близьким соратником президента США ексгенпрокурор Юрій Луценко повторив основні тези, вже неодноразово публічно висловлені в ряді інтерв’ю для вітчизняних та закордонних ЗМІ.

Головна з них - посольство США в Україні заблокувало слідство про 7 млрд доларів ОЗУ (Організоване злочинне формування – ред.) президента-втікача Януковича, які були розміщені в американському хедж-фонді".

Знати більше: "Американські гірки" Луценка. Україну втягнули в передвиборну війну. Документ

Що цьому передувало: Колишній генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю телеканалу One America News Network заявив, що експослиня США в Україні Марі Йованович у свідченнях під присягою у Конгресі в рамках розслідування імпічменту Дональда Трампа казала неправду.

Джуліані робить документальний серіал для прореспубліканського телеканалу OANN. У третій серії покажуть його інтерв’ю з Луценком.

Передісторія:

  • Видання The New York Times повідомило, що з Будапешту адвокат Трампа в середу, 4 грудня, полетів у Київ і бачився з експрокурорами Віктором Шокіним і Костянтином Куликом.
  • В інтерв’ю "Українській правді" Луценко розповів, що злочинна організація Януковича вивела 7 мільярдів доларів з України на територію Сполучених Штатів Америки.
  • З 2016 по 2019 роки посольство США в Україні очолювала Марі Йованович. Після її звільнення Трамп у розмові з президентом Володимиром Зеленським назвав її "поганим послом".
  • 3 грудня Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США оприлюднив звіт про імпічмент зі звинуваченням президента Дональда Трампа у зловживанні владою.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування