Суддю Баришівського суду, яка призупинила ліцензію SkyUp, звільнили

П'ятниця, 10 січня 2020, 01:07
Суддя Олена Литвиненко
Радіо Свобода

Вища рада правосуддя звільнила суддю Баришівського районного суду Київської області Олену Литвиненко, яка винесла ухвалу про призупинення ліцензії авіаперевізника SkyUp.

Джерело: "Радіо Свобода"

Деталі: Рішення було винесене 9 січня. Звільнили Литвиненко за вчинення істотного дисциплінарного проступку.  Про одіозне рішення судді розповідали у розслідуванні "Таємниця баришівського суду" програми "Схеми: корупція в деталях".

Перша Дисциплінарна палата вирішила, що суддя здійснила втручання у діяльність ТОВ "Авіакомпанія Скайап", що заборонено законом. Також суддя не врахувала положення спеціального законодавства, а саме Повітряного кодексу України. 

Що передувало: Наприкінці грудня Вища рада правосуддя підтримала рішення Дисциплінарної палати про притягнення судді Баришівського районного суду Олени Литвиненко до відповідальності.

У червні Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо судді Литвиненко через розслідування "Схем".

Передісторія:

  • 24 травня Баришівський районний суд Київської області зупинив ліцензію "першого українського лоукосту" SkyUp. Водночас суддя відмовилася забороняти компанії "здійснювати господарську діяльність з перевезення пасажирів повітряним транспортом до вирішення спору по суті".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування