Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Польщі про літак МАУ: Ймовірно, що він був збитий ракетою

Субота, 11 січня 2020, 03:05
МЗС Польщі про літак МАУ: Ймовірно, що він був збитий ракетою

Міністр закордонних справ польщі Яцек Чапутович заявив, що український літак авіакомпанії МАУ з високою ймовірністю міг бути збитий ракетою в Ірані.

Джерело: "Укрінформ" з посиланням на tvp.info

Деталі: Про це він сказав після засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі. "Дуже ймовірно, що літак було збито", – висловився очільник МЗС. Також він додав, що його колеги з країн Євросоюзу під час зустрічі наголошували на необхідності вимагати від Ірану об’єктивного розслідування. Чапутович підкреслив, що Польща підтримує цю позицію. 

Що передувало: Служба безпеки України розглядає дві "пріоритетні" версії авіакатастрофи літака рейсу PS752 в Ірані: потрапляння ракети й теракт.

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • Трюдо оприлюднив дані розвідки, за якими український "Боїнг" збила іранська ракета.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...