ФСБ вербувала працівника "Укроборонпрому" - контррозвідка

Субота, 11 січня 2020, 16:05
ФСБ вербувала працівника Укроборонпрому - контррозвідка

Представники ФСБ РФ вербували трьох мешканців Сумської області, серед яких - колишній правоохоронець, вчитель та працівник одного з підприємств регіону, яке входить до складу концерну "Укроборонпром". 

Джерело: пресцентр Служби безпеки України  

Деталі:  Службою безпеки встановлено, що у всіх випадках залучення громадян до шпигунської діяльності здійснювалось на території РФ відомими контррозвідці СБУ співробітниками управління ФСБ РФ по Курській області. До українців застосовували шантаж і погрози, обіцяли грошову винагороду.

За даними СБУ, за допомогою завербованих агентів ФСБ РФ намагалася отримати актуальні розвідувальні відомості про місця розташування підрозділів регіонального управління СБУ, дислокованих в області військових частин ЗСУ. Вони також планували дістати інформацію про завод на Сумщині, який виробляє продукцію для оборонної галузі.

Усі громадяни України, які стали об’єктами вербування спецслужб РФ, добровільно повідомили СБУ про ці факти.

Тривають слідчо-оперативні дії у межах кримінального провадження за ст. 111 КК (державна зрада). 

Згідно зі ст. 111, державна зрада карається позбавленням волі строком до 15 років. 

Дослівно: "Контррозвідка СБУ застерігає громадян, що в зоні ризику та підвищеної уваги спецслужб РФ перебуває широкий спектр наших співвітчизників – від державних та військовослужбовців, представників правоохоронних органів, учасників АТО (ООС), національно-патріотичних організацій, до пересічних громадян України, які виїжджають до РФ чи окупованих територій для працевлаштування, з туристичною метою, відвідування родичів тощо".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News