Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засудженого у колонії Харкова катували - Денісова

Субота, 11 січня 2020, 22:08
Засудженого у колонії Харкова катували - Денісова

В ході перевірки Олексіївської колонії №25 у Харкові у засуджених зафіксовано тілесні ушкодження, одного з них катували.  

Джерело: заява уповноваженої з прав людини Людмили Денісової у Facebook

Деталі: Перевірку у колонії було проведено у колонії, де з 8 січня запроваджено особливий режим через конфлікт між персоналом установи та групою засуджених. 

Пряма мова омбудсмена: "За результатами перевірки у засуджених були зафіксовані тілесні ушкодження, наразі вони перебувають в пригніченому психічному стані".

"Зокрема, одному з засуджених, через катування якого і стався конфлікт, були завдані опіки в області сідниць та анального отвору. Зазначені ушкодження були зафіксовані медичною документацією лише після втручання Офісу Омбудсмана". 

Деталі: Денісова заявила, що по всіх зафіксованих фактах інформацію буде передано до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Дослівно: "Доручила представнику Уповноваженого у східних областях систематично відвідувати засуджених з метою унеможливлення подальшого морального та фізичного тиску на них. Справа перебуває на моєму особистому контролі", - повідомила омбудсмен.  

Нагадаємо, 

  • Прокуратура почала розслідування через можливе побиття тюремниками в’язнів на Харківщині в Олексіївській виправній колонії.  
  • За даними прокуратури, розслідування розпочато за ст. 365 КК за фактом перевищення службових повноважень під час обшуків у в’язнів, в ході яких адміністрація колонії до застосувала до окремих засуджених фізичну силу та спецзасоби (кайданки та гумові кийки), чим завдала їм тілесні ушкодження. 
  • Раніше в установі було запроваджено режим особливих умов через те, що ув'язнені готувалися до бунту

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування