Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Австрії: Санкції проти "Північного потоку-2" – неприйнятні

Понеділок, 13 січня 2020, 00:13
МЗС Австрії: Санкції проти Північного потоку-2 – неприйнятні

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг заявив, що санкції проти газопроводу "Північний потік-2" "неприйнятні", а сам газопровід "не зачіпає інтереси України".

Джерело: "Укрінформ" з посиланням на Die Presse

Пряма мова: "Ми відкидаємо екстериторіальний ефект санкцій. Це неприйнятно… Гарантовано, що "Північний потік-2" не зачіпає інтереси України. Американці не приховували, що виступають проти "Північного потоку-2" з міркувань економічної політики."

Деталі: За словами міністра, санкції США введені "не проти того проєкту", оскільки російський газопровід має "сприяти диверсифікації енергопостачання". 

Читайте також: Американський удар по проєкту Путіна: чи зможуть санкції США зупинити Nord Stream 2

Ейфорія від санкцій: чому "Північний потік-2" не поховає навіть рішення Конгресу США

Передісторія:

  • 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають відношення до роботи цих суден.
  • Після цього швейцарська компанія Allseas, кораблі якої здійснювали прокладку труб по дну Балтійського моря для газопроводу "Північний потік-2", офіційно заявила про зупинку робіт.
  • У МЗС РФ заявили, що Росія збирається завершити будівництво газопроводу "Північний потік-2", незважаючи на загрозу американських санкцій.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування