Екснацгвардійця, який хотів вбити колишнього командира ЗСУ, взяли під варту

Понеділок, 13 січня 2020, 10:18
Екснацгвардійця, який хотів вбити колишнього командира ЗСУ, взяли під варту

Харків’янина, який раніше проходив військову службу у Національній гвардії, взяли під варту за підозрою у замаху на вбивство одного з екскомандирів розвідпідрозділу батальйону Збройних сил.

Джерело: офіс генпрокурора

Дослівно: "За клопотанням прокуратури Харківської області Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави харків’янину, який підозрюється у замаху на вбивство ексрозвідника ЗСУ ймовірно на замовлення РФ".

Деталі: 10 січня чоловіку повідомили про підозру за фактом замаху на вчинення за попередньою змовою групою осіб та на замовлення умисного вбивства одного з екс-командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ (ч.3 ст. 15, п.п.11, 12 ч.2 ст. 115 КК України) та незаконного зберігання, носіння та перевезення саморобного вибухового пристрою (ч. 1 ст.263 КК України).

Слідство допускає, що чоловік здійснював підготовку умисного вбивства на замовлення спецслужб РФ.

Триває досудове розслідування.

Передісторія:

  • 9 січня Служба безпеки заявила, що попередила вбивство колишнього бойового командира ЗСУ у Харкові, яке мав вчинити завербований російськими спецслужбами колишній нацгвардієць.
  • Екснацгвардієць нібито мав вчинити злочин за допомогою саморобного вибухового пристрою.
  • За даними слідства, завдання від замовників чоловік можливо отримав під час виїзду до Росії. За вбивство колишнього командира харків’янин мав отримати грошову винагороду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування