Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ з’ясувала, хто погрожував генконсулу Польщі у Львові від імені журналіста

Понеділок, 13 січня 2020, 12:33
СБУ з’ясувала, хто погрожував генконсулу Польщі у Львові від імені журналіста

Служба безпеки України встановила осіб, які електронною поштою надсилали погрози Генконсульству Республіки Польща у Львові від імені місцевих журналістів.

Джерело: СБУ

Деталі: Оперативники спецслужби встановили, що погрози здійснювали двоє львів’ян, які займаються протиправним виготовленням польських документів для громадян України.

Вони оформлювали замовникам "Карту Поляка" на підставі фальшивих довідок про участь громадян України у діяльності організацій польської національної меншини.

Зазначається, що місцеві ЗМІ надрукували матеріали і викрили вищевказану незаконну схему. Тоді зловмисники вирішили помститися журналісту. Вони зареєстрували електронну скриньку, з якої у Генконсульство та у польську громаду Львова почали надходити погрози нібито від імені автора журналістських розслідувань.

В ході обшуків, проведених у помешканні фігурантів справи, правоохоронці виявили ноутбук, мобільні телефони, банківські картки та понад 30 тисяч євро. У ноутбуці зловмисників співробітники СБУ виявили докази, що саме на ньому готували і надсилали лист від імені журналіста, з погрозами на адресу польського Генконсульства.

 

На ПК зберігалися й нові листи з погрозами, зокрема, безпосередньо консулу Республіки Польща у Львові.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності за ч. 2 ст 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування