Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комунальники розповіли про аварійний стан тепломереж Києва

Вівторок, 14 січня 2020, 12:52
Комунальники розповіли про аварійний стан тепломереж Києва

У Києві 80% теплових мереж вже відпрацювали свій нормативний термін експлуатації та потребують ремонту.

Джерело: начальник відділу з експлуатації теплових мереж КП "Київтеплоенерго" Олександр Пелипишин, якого цитує "Укрінформ"

Пряма мова: "80% теплових мереж Києва вже відпрацювали свій нормативний термін експлуатації та потребують ремонту. Для того, щоб замінити абсолютно все, потрібен великий термін, але ми працюємо над тим, що виявляємо найбільш аварійні ділянки та враховуємо це при плануванні програми ремонту теплових мереж".

Деталі: Пелипишин зазначив, що трубопровід поблизу станції "Либідська", де напередодні стався порив тепломережі, було прокладено в 1987 році, і він уже відпрацював свій термін експлуатації. За його словами, зараз продовжуються ремонтні роботи після прориву, і було прийнято рішення замінити не тільки пошкоджену ділянку, а й весь трубопровід в довжину і ширину проїжджої частини.

Пелипишин вказав, що ця ділянка пройшла гідравлічне випробування у міжопалювальний період.

Він додав, що взагалі нормативний термін експлуатації трубопроводу 25 років, але все залежить від зовнішніх чинників, від того, що впливає на певний трубопровід.

Пелипишин зазначив, що ТРЦ Ocean Plaza було збудовано з порушенням нормативів в охоронній зоні тепломереж. Але чи вплинуло це на прорив трубопроводу - повинна з’ясовувати спеціальна комісія, заявив він.

Що передувало: Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 275 Кримінального кодексу (Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого).

Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Передісторія:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...