Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Житомирщині тримали у рабстві чоловіків: гнобили та відібрали документи

Середа, 15 січня 2020, 13:03
На Житомирщині тримали у рабстві чоловіків: гнобили та відібрали документи

У Житомирській області затримали банду, яка протягом тривалого часу примусово утримувала 7 чоловіків та використовувала їх на різних роботах.

Джерело: пресслужба прокуратури Житомирської області

Дослівно: "Четверо осіб на території Олевського та Ємільчинського  районів організували переховування людей, попередньо їх завербувавши та використовуючи на різних роботах. До того ж, у насильно утримуваних семи осіб були відібрані особисті документи.

Утримувалися чоловіки, віком від 20 до 50 років, окремі з них мали інвалідність. При поводженні з людьми застосовували насильство для подавляння їх волі, залучали інших осіб для контролю їх переміщення, забороняли залишати місця так званого "проживання" та "роботи", незаконними діями припиняли спроби супротиву".

Деталі: Під час слідчих дій правоохоронці виявили 6-х осіб, серед яких громадянин Білорусі. Людей протягом тривалого часу примусово утримували з метою трудової експлуатації у неналежних умовах проживання та харчування.

Крім того, у побутових приміщеннях, в ході обшуків виявлено холодну вогнепальну нарізну зброю, боєприпаси, вибухівку.

 

Наразі затримано 4-х осіб, 2 з них повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 149 КК України (організація вербування, переміщення, переховування людей з метою трудової експлуатації з використанням примусу, обману, матеріальної залежності потерпілого, його уразливого стану із застосуванням насильства, що не є небезпечним для життя та здоров’я, вчинених за попередньою змовою групою осіб).

 

Вирішується питання про застосування запобіжних заходів до усіх затриманих.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування