У Росії побили колишнього співробітника держтелебачення, який розповів про цензуру

Середа, 15 січня 2020, 13:55
Леонід Кривенков

В Москві жорстоко побили колишнього телеоператора Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК) Леоніда Кривенкова, який дав кілька інтерв'ю про політичну цензуру і корупцію на російському телебаченні

Джерело: Радіо Свобода

Деталі: Про побиття повідомив сам Кривенко. 11 січня, коли він повертався з прогулянки, біля виходу з парку на вул. Маршала Чуйкова його підстерегли двоє молодих людей з собакою. На Кривенкова накинулися ззаду, повалили на землю і почали бити ногами.

Кривенков розповів, що нападники кричали йому: "гнида піндосівська, ми навчимо тебе Батьківщину любити", "п'ята колона, ми вас будемо вбивати"

Перш ніж втекти, один з нападників додав: "Це тобі останнє попередження".

На наступний день, 12 січня, Кривенко звернувся в травмпункт. Йому встановили сильний забій грудної клітини і закритий перелом кісток носа.

 

Лікарі травмпункту запевнили, що вони негайно самі зв'яжуться з поліцією, передадуть інформацію про напад. Але поліція з потерпілим не зв'язалася.

Кривенков особисто, незважаючи на погане самопочуття, з'явився у відділення поліції і написав заяву про напад.

Що було раніше: В січні 2019 року в інтерв'ю Радіо Свобода "Раджу телевізор не вмикати" Кривенков розповів про відомі випадки фальсифікацій і цензури на телебаченні.

Він дав кілька інтерв'ю іноземним журналістам, які працюють в Москві, і брав участь у роботі опозиційного Форуму вільної Росії. У грудні 2019 року інтерв'ю Кривенкова увійшло в дайджест найпопулярніших публікацій року на сайті Радіо Свобода.

Кривенкову 61 рік. Він десять років пропрацював телеоператором в студії прямого ефіру, знімав передачі за участю відомих політиків і добре знайомий з внутрішніми порядками ВДТРК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування